13 Απρ 2009

Λίγες περισσότερες... παράπλευρες απώλειες

Η Ιρακινή κυβέρνηση καλείται από τη Διεθνή Αμνηστία να προστατεύσει τους ομοφυλόφιλους στην αυγή εντός ξεσπάσματος βίας και δολοφονιών νεαρών ομοφυλόφιλων αντρών.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι αναφορές σε θανάτους που αφορούν δολοφονίες αγοριών κι αντρών που θεωρούνται ομοφυλόφιλοι έχουν φτάσει τις 25, σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία.

Η διεθνής οργάνωση απηύθυνε επιστολή στον πρωθυπουργό Μαλίκι με την οποία τον καλεί να αναλάβει επείγουσα και συνολική δράση, ενώ καταδίκασε την αποτυχία της κυβέρνησης να καταδικάσει τις δολοφονίες.

Οι πρόσφατες δολοφονίες έχουν γίνει, σύμφωνα με μαρτυρίες, από ένοπλους Σιίτες κι από μέλη των φυλών ακόμα και των οικογενειών των ίδιων των θυμάτων.

Τρία νέα πτώματα ομοφυλόφιλων αντρών βρέθηκαν στη Σιιτική περιοχή της Βαγδάτης, Σάντρ Σίτι, από τα οποία στα δύο βρέθηκε σημείωση με τη λέξη «ανώμαλος».

Η επιστολής της Διεθνούς Αμνηστίας αναφέρεται ακόμη στην εξώθηση στη βία που προκαλούν με τη στάση τους οι θρησκευτικοί ηγέτες αλλά και οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας και με τις οποίες μάλλον ενθαρρύνει τη στοχοποίηση των ομοφυλόφιλων αντρών.

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί την κυβέρνηση να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης όλους τους υπεύθυνους για τις δολοφονίες και να προστατεύσει αποτελεσματικά την κοινότητα των ομοφυλοφίλων στο Ιράκ.


Πηγή: BBC

Μπορεί μία επιστολή της Διεθνούς Αμνηστίας να σώσει τους Ιρακινούς ομοφυλόφιλους; Δεν το πιστεύω και δεν νομίζω ότι πέραν από τη συγκέντρωση κάποιων λεπτών διεθνής δημοσιότητας η παρέμβαση της διεθνής οργάνωσης μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά. Η πλήρης διάλυση ενός κράτος για να εξυπηρετηθούν οι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί των πολιτισμένων Δυτικών έχει δημιουργήσει ένα χώρο όπου οι πιο ακραίοι και ισχυροί (στρατιωτικά αλλά και ιδεολογικά) ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ χωρίς αντίσταση από ένα ανύπαρκτο κρατικό σύστημα τους δικούς τους νόμους.

Ας το έχουμε υπόψη μας κάθε φορά που θέλουμε να διαλύσουμε θεσμούς και στρεφόμαστε κατά του ‘κράτους’. Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν είμαστε αρκετά… φιλάνθρωποι για να μπορούμε να ζήσουμε αρμονικά χωρίς ‘φύλακες’. Τώρα ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος των φυλάκων είναι μια άλλη ιστορία, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να υπάρχει το δίλημμα της αστυνομικής βίας ή της αναρχίας. Υπάρχουν άλλες λύσεις, κι ευτυχώς το περασμένο Σάββατο στη Λεμεσό αυτό το μήνυμα έστειλαν οι ενεργοί πολίτες.

Όσο αφορά το Ιράκ, μέχρι να οδηγηθούν όλοι οι ομοφυλόφιλοι είτε στο θάνατο είτε στην αυτοεξορία, θα μετρούμε τις ανθρώπινες ζωές ως κάποιες περισσότερες… παράπλευρες απώλειες, χωρίς τη δύναμη ή/και τη διάθεση να αντιδράσουμε!

14 σχόλια:

  1. o Mαλίκι μάλλον μαλικίζεται κι έχει άλλες σκοτούρες. Υπόψιν ότι και σε μη ισλαμικές χώρες όπως η Ινδία, η ομοφυλοφιλία θεωρείται έγκλημα. il allah....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το ξερα για την Ινδία. Μάλιστα μου κάνει εντύπωση γιατί πολύ πρόσφατα είχε ένα πρόγραμμα στο BBC, στο οποίο παρουσιαζόταν ένας ανοικτά δηλωμένος ομοφυλόφιλος πρίγκηπας από την Ινδία που έψαχνε το ταίρι του, υπό κάλυψη, στην Αγγλία.

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/breakfast/7828466.stm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επίσης, μην ξεχνάς ότι στην Ινδία, όπως και στην Ελλάδα, υπάρχουν κάστες, που σημαίνει 5 μέτρα και 5 σταθμά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σίγουρα υπάρχουν οι κάστες και οι νόμοι δεν ισχύουν για όλους το ίδιο, όπως και στην Ελλάδα. Σωστός. Απλώς είπα ότι δεν το ξερα και για κάποιο λόγο είχα την εικόνα από το πρόγραμμα της TV. Τελικά έχουν δίκιο. Η τηλεόραση δεν μορφώνει, παραμορφώνει... χιχιχι
    Καλή σου βδομάδα και καλές γιορτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σου κι ευχαριστώ για τη μετάφραση :)

    Το ίδιο νέο το βρήκα κι εδώ. Κι εγώ δεν έχω ιδιαίτερες ελπίδες αλλά ποιός ξέρει. Εγώ προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη...

    Για την Ινδία, οι ίδιοι οι Ινδοί λένε οτι τους νόμους για την ομοφυλοφιλία τους αφήσανε οι Βρετανοί, μαζί με τα τραίνα κλπ της αυτοκρατορίας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε μου αρέσει ο κόσμος στον οποιο ζούμε. Δε mαρέσει καθόλου. Θα την κάνω για διάστημα μου φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @stassa
    Ευχαριστώ για το σχόλιο, το link και το πέρασμα σου γιατί βρήκα ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον blog. Θα σ' επισκέπτομαι συχνά. Καλές γιορτές

    @Lalu
    Για να μην στο χαλάσω δεν θα σου πω ότι μόλις πριν τρεις μόλις βδομάδες οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι σταματούν τα τουριστικά ταξίδια στο διάστημα. Θα ήταν μια λύση, να βγαζες εισιτήριο για μονή διαδρομή και μετά να έκανες εξερευνήσεις σε άλλες διαστάσεις. χιχιχιχι. Καλές γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. so many fills
    like, life,
    atmosphere,
    pain in marijuana relation,
    enemy meditation,
    vocal sinagog, sin,
    first satan, dilemma,
    orgasmic repelled memorabilia

    come back to me,
    like enormous wings, revisiting
    a long deserted sanctuary.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φοβάμαι πως ο σεβασμός μου και η ανοχή μου προς τις "άλλες" κουλτούρες στερεύει κατά κάποιο τρόπο. Δεν ξέρω γιατί θα πρέπει να υπερασπιστώ το δικαίωμα οποιασδήποτε θρησκείας να καταπατάει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Η Δύση, οφείλει να υπερασπιστεί τόσο τη δική της τάξη και κοινωνική κουλτούρα όσο και να αντιδράσει δυναμικά στα όσα συμβαίνουν στο Ισλάμ και όχι μόνο, σε βάρος των ομοφυλόφιλων συνανθρώπων μας, των γυναικών, και του αναφαίρετου δικαιώματος της προσωπικής επιλογής όλων, σε όλα τα επίπεδα.

    Συμφωνώ πλήρως με το πνεύμα της ανάρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να μην παρεξηγηθώ, ως «άλλες» κουλτούρες εννοώ αυτές που επιβουλεύονται μέσα από την όποια θρησκεία τις προσωπικές ελευθερίες των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διάβασε και αυτά

    http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-12118.html

    http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-9115.html

    Δες και εδώ στην καταχώριση της 30ης Ιουνίου

    http://gayrightsgreece.blogspot.com/2008/12/2008.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @revqueer
    Λυπηρά σίγουρα αλλά το ζήτημα είναι τι και πως μπορεί ν' αλλάξει. Το γεγονός ότι δεν βλέπω στην άκρη του τούνελ κάποιο φως είναι που με στενοχωρεί περισσότερο.

    @Leviathan
    Ευχαριστώ και σου εύχομαι τα καλύτερα.

    @politispittas
    Συμφωνώ απόλυτα στην αναφορά για τις επιβουλές των ακραίων σε κάθε θρησκεία να επιβουλεύονται προσωπικές ελευθερίες. Όμως για να είμαστε και δίκαιοι ούτε οι ακραίοι νεοσυντηρητικοί της θρησκευτικής δεξιάς των ΗΠΑ που ξεκίνησαν τις σύγχρονες σταυροφορίες και προκάλεσαν το χάος αντιπροσωπεύουν τη δυτική κουλτούρα, ούτε οι ακραίοι Σιίτες του Ιράκ αντιπροσωπεύουν απόλυτα την Αραβική κουλτούρα. Είναι και τα δύο διαστροφές που γεννιούνται μέσα από το θρησκευτικό φανατισμό.

    @gay super hero
    Ευχαριστώ, θα τα διαβάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή