6 Απρ 2009

Δημοκρατία κι ασφάλεια στο Ιράκ

Εξι ομοφυλόφιλοι άντρες δολοφονήθηκαν από μέλη της φυλής τους σε δύο περιστατικά τις τελευταίες δέκα μέρες, δήλωσε στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ.

Στην πιο πρόσφατη επίθεση, δύο άντρες δολοφονήθηκαν την Πέμπτη στη περιοχή Σαντρ της Βαγδάτης, αφού 'αποκηρύχθηκαν' από τις οικογένειες τους.

Η δολοφονία τους ήρθε μετά από συνάντηση της φυλής κατά την οποία αποφασίστηκε όπως τα μέλη κηνυγήσουν τα θύματα.

Στις 26 Μαρτίου, τέσσερις άλλοι άντρες δολοφονήθηκαν στην ίδια πόλη αφού επίσης είχαν τύχει της αποκύρηξης της οικογένειας τους.

Στην ίδια περιοχή, μια καφετέρια πυρπολήθηκε αφού θεωρήθηκε σημείο συνάντησης ομοφυλοφίλων.

Πηγή: CNN

Ένα εξαιρετικό άρθρο για την κατάσταση των ομοφυλοφίλων στο Ιράκ, υπάρχει στο Απέναντι Πεζοδρόμιο. Η δική μου ανάρτηση απλώς προσθέτει ακόμη κάποια λίγα στοιχεία στη συζήτηση που άνοιξε εκεί.

3 σχόλια:

  1. τι "φιλελεύθερη" χώρα αυτό το Ιρακ!
    σαν δεν ντρέπονται λέω γω! αντί να κοιτάξουν τα χάλια της χώρας τους και τι θα κάνουν να τα φτιάξουν, όλο βασανίζουν και δολοφονούν κόσμο και κοσμάκη. αίσχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξόντωση της διαφορετικότητας σε όλες της τις μορφές. Τραγικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Dorothea
    Το πρόβλημα είναι η πλήρης διάλυση του κράτους μετά το 2003. Συνεχίζεται με εκπληκτικά μεγαλύτερη ένταση η εισαγωγή της θρησκείας στην πολιτική και την καθημερινότητα των Ιρακινών που ξεκίνησε στα τελευταία χρόνια του Σαντάμ Χουσεϊν. Ενώ κυριαρχούν οι διάφοροι φύλαρχοι και τοπικοί θρησκευτικοί άρχοντες πρέπει ν' ανησυχούν όλοι, όχι μόνο οι ομοφυλόφιλοι. Επόμενος στόχος μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε.

    @ Lalu
    Νομίζω ότι αυτά τα γεγονότα συνδέονται με αυτό που είχαμε συζητήσει στο δικό σου blog για την επιστροφή στην εξουσία των τοπικών φυλάρχων. Δηλαδή ενώ επιστρέφουμε σ' ένα τρόπο διοίκησης μέσα από τους τοπικούς άρχοντες (σε αντίθεση με τις δημοκρατικές διακηρύξεις των Δυτικών εισβολέων) απουσιάζει η ισχυρή κεντρική εξουσία. Επί Σαντάμ Χουσεϊν, με τα χίλια μύρια προβλήματα και καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπήρχε τουλάχιστον μια πηγή κεντρικής εξουσίας και ήξερες που ν' απευθυνθείς για ν' αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις. Ειδικά με τον Σαντάμ στις πρώτες φάσεις της δικτατορίας του προσπάθησε να επιβάλει ένα καθαρά κοσμικό καθεστώς με ότι συναπέγεται αυτό για το θέμα που συζητάμε. Αυτά για να κάνουμε αποτίμηση με περισσότερη ακρίβεια για τον "εκδημοκρατισμό" που προσφέρουν οι ΗΠΑ στο Ιρακινό λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή