3 Μαρ 2009

Βιασμοί της λογικής

Τρεις ιστορίες από την έκδοση του περασμένου Σαββάτου του Πολίτη:

Αλλοδαπός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 ετών γιατί βίασε καλλιτέχνιδα. Η καλλιτέχνις δεν πήγε δουλειά γιατί ήταν άρρωστη και στο δωμάτιο της μπήκε ο αλλοδαπός ο οποίος αφού της είπε "πως τον έστειλε το αφεντικό της", την απείλησε με πηρούνι και τη βίασε. Μετά η κοπέλα μαζί με τον εργοδότη της (χμ... εργοδότης, εγώ πάλι άλλη λέξη ήξερα αλλά ας μην το κάνουμε θέμα) κατήγγειλαν το βιασμό.
Ηθικό δίδαγμα: Ο βιασμός μια καλλιτέχνιδας θεωρείται βιασμός μόνο όταν γίνεται από αλλοδαπό και είναι "μούχτιν" (= τζάμπα). Όταν πληρώνεται ο... εργοδότης είναι απλώς μαθήματα καλλιτεχνικών. Αυτά τα ξανάπαμε. Μην επαναλαμβάνουμε τον εαυτό μας.

Ανήλικος ισχυρίστηκε ότι βιάστηκε από τον πατέρα του και πρωτόδικα το δικαστήριο πείστηκε και καταδίκασε τον πατέρα σε εννιαετή φυλάκιση. Το Εφετείο όμως ακύρωσε την πρώτη απόφαση, αλλά όχι επειδή πείστηκε για την αθωότητα του πατέρα. Ακύρωσε τη φυλάκιση γιατί ο ανήλικος έδωσε κατάθεση σε γυναίκα αστυνομικό κι όχι άντρα, χωρίς τη συγκατάθεση από οικογενειακό σύμβουλο!
Ηθικό δίδαγμα: Η Δικαιοσύνη δεν είναι μόνο τυφλή. Είναι και κουφή και γι αυτό δεν έφτασαν στα αυτιά της οι κραυγές του θύματος. Ωραίος ο δικαστής και σίγουρα ενήργησε εντός των ορίων του νόμου. Μπορεί, όμως, να νιώθει και περήφανος για την απόφαση του;

Αριστη μαθήτρια του γυμνασίου ολοκλήρωσε τη σχέση της με αγόρι και τελικά το πλήρωσε με διπλό βιασμό. Η κοπέλα, "αποκάλυψε ότι ο εφιάλτης που έζησε και κατάστρεψε τα εφηβικά της χρόνια ήταν επανειλημμένος. Η νεαρή είπε ότι είχε ολοκληρωμένες σχέσεις με έναν συνομήλικό της. Αυτό το έμαθαν δύο συμμαθητές της, οι οποίοι φέρονται να το εκμεταλλεύτηκαν με το χειρότερο τρόπο.
Την προσέγγισαν και χωρίς ίχνος ενδοιασμού την απείλησαν, λέγοντάς της πως αν δεν τους ικανοποιήσει σεξουαλικά θα αποκαλύψουν στη μητέρα της και σε ολόκληρο το περιβάλλον, στο οποίο κινείται, ότι έχει ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις. Η ανήλικη υποστηρίζει πως οι απειλές που δέχθηκε ήταν ικανές να κάμψουν τις αντιστάσεις της. Την πρώτη φορά, οι δύο συμμαθητές της φέρονται να τη βίασαν διαδοχικά."

Ηθικό δίδαγμα: Παρά να σου βγει το όνομα, καλύτερα να σου βγει η.. ψυχή! Ελα μωρέ τώρα, τι μας νοιάζει για το κάθε "τσουλί" που πηδήχτηκε από τα δεκαπέντε του. Πήγαινε γυρεύοντας...

6 σχόλια:

  1. Καταρχήν υπάρχει ένα τεράστιο χασμα για το ποια είναι τα πραγματικά γεγονότα και το πως παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ

    Τα σχόλια περιττά, αλλά :P

    για το πρώτο γεγονός τα ξανάπαμε.

    για το δεύτερο, χωρίς να ξέρω τίποτε για το δικαστικό σύστημα, αν ο δικαστής ήταν σίγουρος για την ενοχή του πατέρα, δεν έχει την δικαιοδοσία να επιβάλει την ποινή, παρά των λαθών; Εννοώ ο νόμος είναι μονόδρομος και δεν δίνει την δυνατότητα σε τέτοιες περίπτωσης;
    Τουλάχιστον να στηρίξουν και να προστατέψουν το παιδί.

    για το τρίτο, αποτέλεσμα τον "ηθών" μας. Ο αρσενικός πρέπει να περηφανευτεί για το κατόρθωμα του, για την κοπελιά είναι εξευτελισμός η ολοκλήρωση μιας σχέσης. Επίσης το ότι προδόθηκε η εμπιστοσύνη της. Συγχαρητήριο μας.

    Και πόσα αλλά συμβαίνουν και δεν μαθαίνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι σημασία έχει το αποτέλεσμα, στη χώρα όπου το νόμιμο είναι και ηθικό, όπου ο νόμος κόβεται και ράβεται κατά το δοκούν.
    Για την κοπελίτσα τώρα, όποιος έχει το θάρρος ν ανοίγει τα πόδια, να χει και το θάρρος ν ανοίγει και το στόμα... αλλά ποιος ξέρει τι βλήματα γονείς είχε κι αυτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμβαινουν τετοια πραγματα εκει; Χαλασε ο κοσμος τελικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @apparos
    Καλημέρα Αππαρε, έβαλα τα τρία θέματα ακριβώς για να δείξω την ψευτοηθική της κυπριακής κοινωνίας. Από τη μία ελευθερώνει τον βιαστή πατέρα κι από την άλλη ο φόβος ότι ο κοινωνικός περίγυρος θα την απέρριπτε ως "πουτάνα" οδήγησε την κοπέλα στη ψυχική της αυτοκτονία.

    @Thanos
    Καλως ήρθες και καλημέρα, θα συμφωνούσα μαζί σου αν αφορούσε ενήλικα. Είναι νομίζω άδικο να λέμε για έλλειψη θάρρους για μια ανήλικη. Όπως λέει ο άππαρος μάλλον προδόθηκε η εμπιστοσύνη της. Διαβάζοντας το κείμενο στην εφημερίδα θα έλεγα ότι δεν είδα κάποια στοιχεία ακραίας αντίδρασης από την μάνα (ο πατέρας δεν αναφέρεται πουθενά, χωρίς να ξέρω τι σημαίνει αυτό) αλλά μάλλον το χειρίστηκε με αρκετή ψυχραιμία. Βέβαια, αυτή είναι η "επίσημη" εκδοχή, έτσι. Απλώς ήθελα μεσα από αυτή την ανάρτηση να συγκρίνω την υποκρισία της κοινωνίας που χαίρεται όταν ο βιαστής μιας καλλιτέχνιδας καταδικάζεται γιατί αυτό αφορά ένα αλλοδαπό, ενός δικαστή που ελευθερώνει ένα πατέρα που βίασε το γιο του για λόγους τυπικότητας κι όχι ουσίας, την ίδια ώρα που ήταν έτοιμη με ευκολία να βάλει ταμπέλλες και να κολλήσει ρετσινιές σε μια ανήλικη, γιατί ήθελε να δοκιμάσει το σεξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @One of the people
    Καλωσόρισες. Ο κόσμος πάντα χαλασμένος ήταν. Δεν βλέπεις πόσοι straight κυκλοφορούν ακόμη; :-p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό με τον πατέρα που αθωόθηκε το διάβασα κι εγώ και έφριξα. Αν ήμασταν καμιά κοινωνία όξυπνη κάπως θα αντιδρούσαμε. Αλλά τζοιμουμαστεν πάνω μας!

    Αίσχος για τον δικαστή και τις πανηλίθιες αποφάσεις του. Θα ’θελα να ’ξερα άμα του βίαζε κανένας συγγενής το ΔΙΚΟ ΤΟΥ παιδί τι θα έκανε; ΑΗΔΙΑ η απόφαση του! Α Η Δ Ι Α!!!

    Έχεις απόλυτο δίκιο σε ό,τι λες. Σύμφωνω κι επαυξάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή