20 Μαρ 2009

Σ' ευχαριστώ τυφλέ δικαστή, σ' ευχαριστώ σαδιστή αστυνομικέ...

Ευχαριστώ τη τυφλή δικαιοσύνη, που δεν είδε, δεν άκουσε, δεν κατάλαβε τι έγινε εκείνο το βράδυ του Δεκέμβρη.

Ευχαριστώ το μπουλούκι των αστυνομικών που σαδιστικά έδεσε με χειροπέδες κι έδερνε τους φοιτητές χωρίς οίκτο.

Τους ευχαριστώ ειλικρινά γιατί χωρίς τη δική τους συνέργεια, δεν θα είχαμε αυτό το κύμα της κοινωνικής αντίδρασης, δεν θα είχαμε τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Όταν σ' ένα κοινωνικό σύνολο που έχει ως πρώτο (η και μοναδικό) μέλημα το προσωπικό κέρδος ξεκινούν δειλά δειλά να εμφανίζονται ακομμάτιστες κι αυθόρμητες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, στις οποίες οι παρευρισκόμενοι δεν αποβλέπουν στα μικρά δικά τους κέρδη αλλά σ' ένα γενικό κοινωνικό αγαθό, αυτό της αξιοπρέπειας και της ασφάλειας (από τους ασφαλίτες!) τότε κάνουμε λόγο για επιτυχία, την επιτυχία της αφύπνισης της κοινωνικής μας συνείδησης.

Σ' ευχαριστώ τυφλέ δικαστή, σ' ευχαριστώ σαδιστή αστυνομικέ...

ΥΓ: Ενα ενδιαφέρον κείμενο για τη σημερινή συγκέντρωση αλλά και για όσα ακολουθούν υπάρχει στο blog urban ledras

ΥΓ2: Πρόταση της Ψυχίας για συλλογή χρημάτων για την παραπέρα νομική μάχη κατά των δέκα αστυνομικών.

6 σχόλια:

  1. Φαντάζομαι αναφέρεσαι σε αυτό. Ενδιαφέρον το ότι "ξυπνάμε" ως κοινωνία... για πόσο όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Soros,Soros,ole ole ole
    Soros,Soros,ole ole ole
    Ναι την τόση αγνότητα την διαπίστωσα και εγώ... ούτε το γάλα από τις κατσίκες της Χάυντυ (όχι της γυναίκας του Τζέφρι της Χάιδως αλλά της άλλης της ναζίστως απ'την Frankfurt am Main)
    σου λέει τόσο αγνό...μα μήτε κομματικά συμφέροντα στη μέση,μήτε συμφέροντα ξένων αλλά -φίλων πάντα-δυνάμεων δεν εξυπηρετήθηκαν ούτε τίποτε,αχ τόση αγνότητα δεν την αντέχω ποια μυρίζει προβατίλα,κοπαδίλα θα έλεγα γενικότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, άππαρε είναι σ' αυτή την εκδήλωση διαμαρτυρίας που αναφέρομαι. Διάβασα επίσης για συγκεντρώσεις σήμερα με στόχο το προβληματισμό και το προγραμματισμό νέων εκδηλώσεων.

    Όπως είπα και στην ανάρτηση είναι μικρά, δειλά βήματα. Όμως, δεν περιμένω καμιά ραγδαία εξέλιξη. Οι συντηρητικές κοινωνίες δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη, γι αυτό είναι καλύτερα μέσα στη μεγάλη απαισόδοξη εικόνα να ψάχνουμε και τα μικρά στοιχεία που μας κάνουν να αισιοδοξούμε για την αλλαγή.

    Το θέμα δεν είναι πόσο θα αντέξει, αλλά πως μετά τα πρώτα βήματα και την πρώτη οργάνωση θα υπάρξει και συνέχεια. Αν θυμάσαι τις προάλλες αθώωσαν βιαστή πατέρα για τυπικότητες. Εγκλήματα πολλά αν θέλεις να ψάξεις, από το χρηματιστήριο μέχρι προνομιακές συμφωνίες με εμπλοκή πολιτικών. Αρα, αφορμές πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Το ζήτημα είναι να μπούμε στη διαδικασία της διαμαρτυρίας. Να μην τα αποδεχόμαστε όλα αδιαμαρτύρητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. prepei na xoume aformes gia na antidra toutos o kosmos? en fwthkia tjie petres pou theloun tjie oi mpatsoi, tjie oi dikastes tjie ta ktiria tous..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαύρα φτερά καλώς ήρθες.
    Βέβαια και χρειάζονται αιτίες κι αφορμές. Η αντίδραση για χάρη της αντίδρασης βγάζει τα δόντια από την πραγματική ανάγκη ν' αντιδρούμε σε κάποια συγκεκριμένα γεγονότα.

    Δεν χρειάζονται ούτε πέτρες, ούτε φωτιά για τους μπάτσους και τους δικαστές ή τα κτήρια τους. Η κοινωνική ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς μια καλή αστυνομία και καλούς δικαστές. Η αντίδραση πρέπει να είναι για τους διεφθαρμένους εξουσιομανείς ελιτιστές μπάτσους και δικαστές.

    Οι θεσμοί ως τέτοιοι δεν μπορούν να είναι στο στόχαστρο, εκτός κι αν έχεις πρόταση υλοποιήσιμη προς μια αγγελική κοινωνία, όπου "αστυνόμευση" και "δικαιοσύνη" θα είναι έννοιες αχρείαστες.

    Παρά τα όποια προβλήματα όλων των θεσμών στην Κύπρο που χρειάζονται αλλαγές και για τις οποίες πρέπει να είμαστε διεκδικητικοί, είναι προτιμότερο ένα κράτος με τη σημερινή του (προβληματική, έστω) μορφή του παρά την αναρχία της ζούγκλας και την επικράτηση του πιο δυνατού και βίαιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή