8 Απρ 2009

Τα χρώματα της ζωής είναι η καλύτερη απάντηση στο μαύρο της βίας

Όταν η βία δεν τιμωρείται πολλαπλασιάζεται σε μέγεθος κι αποθρασύνεται σε ένταση.

Η απάντηση στη βία δεν είναι η βία, ούτε η κατάλυση των θεσμών.

Θύματα της βίας είναι πάντα οι κοινωνικά "αδύνατοι" και μόνη απάντηση είναι η μαζικότητα της αντίδρασης όλων μας.

Τα χρώματα της ζωής είναι η καλύτερη απάντηση στο μαύρο της βίας.



Σάββατο, 11 Απρίλη, στο ανατολικό άκρο του μόλου στη Λεμεσού, η ζωή παραδίδει μαθήματα πολιτισμού απέναντι στη βία της αστυνομίας.

ΥΓ: Η επιτυχία των κινήσεων θα είναι να σταλεί το μήνυμα της κοινωνικής αντίδρασης σε βαθμό που θα εντάξει το ζήτημα των ατομικών δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των ατόμων που γίνονται θύματα της εξουσίας στον προεκλογικό διάλογο. Ατομικά δικαιώματα, αστυνομική βία και κρατική εξουσία που χρησιμοποιείται εις βάρος των πολιτών είναι κατ' εξοχήν "ευρωπαϊκά" θέματα.

8 σχόλια:

  1. εβαλα κι εγω την ανακοινωση στο μπλογκ. ελπιζω να το δουν οσο γίνεται περισσοτεροι και να συμμετέχουν.
    θα’σαι κι εσύ εκεί; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η Κύπρος δεν έχει καν φυλακές. είναι σωστή η πληροφόρηση αυτή που έχω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Dorothea
    Δυστυχώς δεν είμαι Κύπρο και δεν θα είμαι παρά μόνο για λίγες μέρες γύρω από το ΣΚ του Πάσχα. Δουλειές... Αν ήμουν σίγουρα θα ήμουν εκεί γιατί δεν πιστεύω τόσο στην αποτελεσματικότητα του "ακτιβισμού" του ίντερνετ αλλά στο έργο που προσφέρουν οι διεκδικήσεις στο δρόμο.
    Μακάρι να έχει αυτή τη φορά τη συμμετοχή που αναμένουν οι διοργανωτές. Είναι σημαντικό να υπάρξει μαζικότητα. Διαφορετικά θα πρέπει ν' αναζητηθούν όλοι τρόποι παρέμβασης. Εχω κάποιες απόψεις αλλά ας μην προτρέχουμε των γεγονότων. Στόχος είναι η μαζική παρουσία στην εκδήλωση στο μόλο. Εστω και για μια βολτά ας κατεβουν οι οικογένειες, να δείξουν με την απλή παρουσία τους τη συμπαράσταση στον αγώνα κατά της βίας.

    @MAD
    Υπάρχει μια φυλακή στην Κύπρο (δώρο της Αγγλοκρατίας) και μάλιστα είναι υπερπλήρης. Είναι γεμάτη από μικροαπατεώνες, λαθρομετανάστες, χρεωμένους ανθρώπους που δεν έχουν ν' αποπληρώσουν κι ελάχιστους εγκληματίες. Οι περισσότεροι εγκληματίες (σκανδάλου χρηματιστηρίου, υπόκοσμος, ναρκωτικά, μεγαλοαπατεώνες κατά του δημόσιου συμφέροντος) είναι έξω και κάνουν δημόσιες παρεμβάσεις ενώ μέχρι πρόσφατα κουράρονταν και σε ιδιωτικά νοσοκομεία στα οποία μπαινοέβγαιναν με την ανοχή της ηγεσίας της αστυνομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγώ πάντως σκοπεύω να πάω και εχω τυπώσει και το ποστερ να το δειξω σε ατομα που δεν μπαινουν σε μπλογκ κτλ. το θεμα ειναι να το βαλουν σε καμια εφημεριδα, εστω και τοπικη για να το μαθει ο κοσμος, και σε κανενα ραδιοφωνικο σταθμο, πχ καναλι θα ’ταν καλα να ακουστει. τεσπα θα παμε και βλεπουμε.

    mad ναι τα πραγματα ειναι οπως ειπε ο ColourfulMind για τις φυλακές. ολο λενε οτι θα κτισουν νεες, αλλα ξερεις.. κενες εξαγγελιες. ασε που θα βγουν οι "προοδευτικοι" κατοικοι να διαμαρτυρονται οπου και αν αποφασισουν να τις κτισουν, αν αποφασισουν ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και στην Ελλάδα που υπάρχουνε φυλακές, υπάρχουν μέσα μοναχοί, μεγαλοπαπάδες, υπουργοί, βουλευτές όπως θα έπρεπε;
    ή θα μπουνε ποτέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Dorothea,
    θα περιμένουμε ενημέρωση απ όσους θα έχετε τη τύχη να είστε εκεί και σωματικά. :-)

    @Spacie
    Καλως όρισες. Εχεις δίκαιο. Ούτε στην Κύπρο, ούτε στην Ελλάδα, ούτε πιστεύω σε καμία χώρα οι εξουσιαστές δικάζονται και καταδικάζονται. Ο νόμος είναι όπως τον ιστό της αράχνης όπως είπε κι ο Αχάναρσις στον Σόλωνα. Απλώς ο MAD ρώτησε για την Κύπρο κι απάντησα πιο συγκεκριμένα.

    @Lalu
    Κι εγώ μόνο νοερά θα είμαι εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή